Nu när pengarna sinar (både mina och världens) är det hög tid att börja leva på soppa. Potatis- och purjosoppa måste vara något av det billigaste man kan äta. Och mycket godare än nudlar!
6 potatisar
3 purjolökar
1 gul lök
ca 1 liter vatten
salt, svartpeppar, buljongpulver och pressad vitlök efter behag (jag hade tre klyftor och det blev mjäkigt)
Använd en stoor gryta. Hacka löken och fräs allt utom 1-2 dl purjo. Fräs lagom, det ska inte ta färg. Skiva potatisen tunt (Alltså, du ska ju skala den också men du är väl inte dum). Ha i vatten, kryddor och potatis och låt småkoka i någon halvtimme. Mosa potatisen, vispa runt så soppan blir jämnare. Ha i den sista purjolöken. Ät.
(Grunden i recpetet kommer från Bonniers kokbok, men de ville ha i mycket mer vatten, grädde och ingen vitlök. Dålig smak!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar