10 februari 2009

Flyter på, flyger fram

Äta frukostbröd med gurka - fixa indesignmall - gå till skolan i vintersol - redigera tabeller - skriva om 420 namn från versaler till gemener - simma i mörkret - halvtimme i bastun - frost i halsduken - hänga badkläder - koka ris - diska medan riset kokar - smörja in benen medan man diskar - plocka kvitton och smulor och sortera tidningar och packa badkassen till imorrn - behöver något handlas tro - göra matlåda - vända på honungsflaskan så det sista rinner ner - dra ner persiennerna och kolla: minus 18 grader - och så sjunka ner en stund, rulla in sig i täcket och gå bloggrundan, tugga på tummarna till heroes, äta ris och tsatsiki.

Jag älskar flödet! Hur vardagen flyter på, hur en rörelse leder till nästa, att dra ut kökslådan samtidigt som man öppnar kylskåpsdörren, att torka badrumsgolvet samtidigt som man borstar tänderna. Dagen flyter fram som en enda handling, som ett enda andetag, fyllt av sådant som är fint och bra och går lätt.

Så småningom ska jag lära mig att hitta mellanläget. Något mellan på och av, mellan aktiv och passiv, mellan rörelse och stillhet. Tills dess passar jag på att njuta av flödet. Håret som fladdar i vinden när jag cyklar...

5 kommentarer:

Hanna sa...

Du vet att man kan göra om versaler till gemener med ETT snabbkommando i Indesign va?

tioli sa...

Hmm, jag har funderat på det. Men inte hittat funktionen, och tänkte att det funkar nog inte om det är versaler från början, alltså redan i wordversionen. Något ska man ju fylla dagarna med... Det jag behöver göra är att göra om "ANDERS ANDERSSON" till "Anders Andersson" så... går det?

Hanna sa...

Nepp! Trodde du ville ha allt i versaler.. ja du.. lycka till med de 420 namnen då! ;)

Hanna sa...

Allt i gemener... aja

tioli sa...

Haha, tack! Det är bara 210 kvar nu...