08 augusti 2007

Semester

Så tog vi familjen och flyttlasset och drog till Sundsvall. Visst har jag haft det som pärla i guld hela sommaren med jobb bara så ofta och så mycket jag vill. Uppladdning inför Harry Potter-slutet och vedbodstädning och softande. (Det enda som saknats är Macahanmaraton) Men detta var ändå något annat. Skönt att få distans till vänner, fiender och tankar. Vid havet funkar det mesta bra. Plötsligt sjunger vi allsång på svensexa och klättrar i berg och strosar på mysiga gågator och fyndar på rea. Sundsvall har allt.



Brodern har en sund bild av semester, så fort vi ska göra något nyttigt i stil med att packa säger han ”Du ska vila på semestern, inte slita ut dig”. Det kommer från Galenskaparna. Gött nu när brodern börjar uppskatta lite sån humor. Vi har dammat av Grisen i säcken, Tornado och Macken, med resultatet att vi ständigt sjunger Det ska va gött å leva eller säger ”Det var en jävla mask/spik/glass/XX, var hetta du den? - I handskfacket”. Men sunda krav har han, som sagt. Får han håva med sin håv, mata ankor och spela minigolf är semestern komplett.


Att köra 110 mil (tur&retur) är speciellt. Vägen går genom samhällena istället för utanför. Att min färdlektyr gått förlorad gör inget när det finns så mycket att titta på genom fönstret. Nu har vi sett Falun och Mora och Borlänge och Njurunda och Skattungbyn. I Skattungbyn finns veganglass på macken och i Alfta finns badstranden värdig Carl Larsson. Bergafjärdens camping omges av lika delar playa och Rolf Lidberg-skog och Orsa ser precis ut som Lapin Kulta.

På uppvägen är brodern och jag klassiska barn i bil, vi lyssnar på musik och musiksagor, pysslar med fiaspel och pysselböcker. Bara bilbingot som saknades. På nervägen byter vi om till teknikfreaks, han med Fem myror i bärbara dvd-spelaren och jag med sköna Timbuktu i mp3:n. Bra soundtrack till djupa skogar.

Inga kommentarer: